Израел организира най-важните в историята си международни въздушни маневри

Единици от САЩ, Гърция и Полша са се присъединили към най-големите международни въздушни учения организирани някога от израелските ВВС. По време на учениято, те се борят с фиктивен враг с намерението да тестват уменията на пилотите.

Няколко F-15 ескадрили участват в ученията "Blue Flag" във въздушното пространство на Израел, където те симулирали ракетни атаки срещу вражески конвои и измислени самолети, както бе обяснено от капитан на Израелските ВВС, чиято самоличност се пази в тайна от съображения за сигурност.

Този служител е потвърдил, че операцията е представлява "предизвикателство за пилотите, а не за машините" и посочи, че с тези учения се опитват да изненадат своите собствени войници и да ги поставят в ситуации, в които "не знаят от къде идва целта. "

До израелска територия са пътували пилоти и офицери от няколко страни, включително Германия. Въпреки че официално тези упражнения са приключили, тестването ще продължи и на 3 ноември.

Това е второто учение "Син флаг", проведено в израелското въздушно пространство, като в първото през 2013 г. присъстваха военни от Израел, САЩ, Италия и Гърция.

Станете почитател на Класа