Армия от 5000 мъже защитава "El Chapo" Гусман

Лидерът на картел Синалоа Хоакин "El CHAPO" Гусман, разчита на армия от 5000 мъже, които са готови да защитават до смърт най-издирвания в света наркотрафикант, избягал през юли от федералния затвор с максимална сигурност на Мексико.

Тази армия е част от Gente Nueva, престъпна организация за защита на "El Chapo". Нейните членове, обучени да убиват жестоко, решиха да се присъединят към бандата на трафиканта, след като служили в армията или мексиканската федерална полиция, съобщава Notiamérica.

Това е организация, с която лидерът на картела Синалоа се съюзява през 2007 г. и която според DEA е изключително лоялна към "El Chapo". Освен да го защитават, мисия им е да защитават и интересите на картела, което означава да водят кървави войни с други групи, занимаващи се с трафик на наркотици.

Не само структурата им наподобява тази на военна сила, но нейните членове, носят едрокалибрено оръжие и нямат никакво неудобство за да показват към коя организация принадлежат. В действителност, техните микробуси са лесно разпознаваеми, те са блиндирани, без номера и на определено място с лепенка във форма на буквата "Х".

Станете почитател на Класа