Само 20 г. затвор грозят Брендо заради кокаина в Италия и Румъния

Само  20 г. затвор грозят Брендо заради кокаина в Италия и Румъния
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.06.2024
  • Share:

Кокаиновият крал Евелин Банев-Брендо, който тази сутрин се яви доброволно в Централния софийски затвор, за да излежи 6-годишната си присъда за пране на пари от трафик на наркотици, може да удължи престоя си зад решетките. Причината за това е прибавянето на наказанията му от Италия и Румъния за пласиране на кокаин.

 

 

 

Брендо първо го наказаха с 10 г. в Румъния за трафик на кокаин. След това Италия го осъди на 20 г. за трафик на дрога от Южна Америка към Европа по делото "Кокаинови крале". Накрая влезе в сила и присъдата му от 6 г. за пране на пари от наркотрафик в България.

 „У нас може да лежи в затвора само по делото за пране на пари,  но по силата на Европейската конвенция за международно признаване на присъди, наказанията му от Румъния и Италия могат да се акумулират. Ако това се случи, ще има производство за тяхното признаване и за адаптирането към нашето правораздаване”, обясниха пред  Lupa.bg столични адвокати.

Според тях кокаиновият крал ще лежи поне 20 г. в затвора. След десетата година обаче той има право да поиска предсрочно условно освобождаване за добро поведение. Така той ще напусне преждевременно затвора.

Брендо не за първи път прави опит да излежи присъдите си у нас. През 2023 г. от негово име бе подадена молба до Софийския градски съд, за да излежи трите си наказания в България. Една година преди това Апелативният съд бе категоричен, че Евелин Банев не може да получи сумарно наказание.

Станете почитател на Класа