Той се излекува от тумор и отиде на почивка, но се случи най-страшното

Той се излекува от тумор и отиде на почивка, но се случи най-страшното
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.06.2024
  • Share:

Германски турист почина по време на почивка на испанския остров Палма де Майорка, където отишъл да се възстанови след няколко операции заради мозъчен тумор.

58-годишният мъж от Бранденбург се е удавил, докато със съпругата му плавали с катамаран. На борда е имало още 168 туристи.

Според доклад за инцидента плавателният съд е спрял за плуване в залива Поленса.

Ситуацията на катамарана била динамична и съпругата на германеца разбрала, че нещо не е наред едва когато чула силни писъци.

Според Mallorca Zeitung лекар, който е бил на борда и е оказал първа помощ, отправя сериозни обвинения към капитана и екипажа на катамарана. Има твърдения, че капитанът е помислил, че германецът се гмурка с шнорхел и не е реагирал в продължение на минути.

Твърди се, че на борда на плавателния съд е липсвало и необходимото оборудване за помощ при удавяне.

„Нямаше нито дефибрилатор, нито реаниматор. Аптечката беше непълна”, посочва лекарят, цитиран от bTV.

Капитанът и корабната компания представят инцидента по различен начин.

Според техните твърдения капитанът видял че човек се носи по корем в морето и веднага скочил във водата с друг член на екипажа и го измъкнал.

Според капитана до смъртта на мъжа се е стигнало заради шок от студа за организма, причинен от скока в хладното море. Като допълни причини се посочват и консумираните храна и алкохол, непосредствено преди плуването.

Все още не е ясно как и кога точно е починал мъжът. Според публикацията на Mallorca Zeitung собственикът на компанията е заявил, че мъжът от Бранденбург все още е дишал и е бил жив, когато са го извадили на палубата. Както и че смъртта е настъпила в линейката.

Според лекаря от катамарана обаче, когато мъжът е изваден от водите, той вече не е дишал.

Гражданската гвардия вече разследва какво точно се е случило. Според съпругата на 58-годишният мъж той е изпил четири коктейла. Според протокола от аутопсията причината за смъртта е удавяне. Близки на мъжа обмислят да заведат дело срещу компанията.

 

Станете почитател на Класа