×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Българите в Братислава и Виена се радваха на постановка „Гъдулката гори“ от репертоара на Театър „София“

Театър „София" гостува с постановката „Гъдулката гори" от Райко Байчев – моноспектакъл на актьора Юлиян Рачков в Братислава, Словакия и Виена, Австрия. Постановката бе приета радушно от публиката и в двете страни.
Гостоприемна Братислава свърза гостуването на Театър „София" с тържественото отбелязване на 24 май – Деня на славянската писменост и култура. В салона на Театър „Ружинов" първо бяха връчени от посланика на Р България наградите на Министерството на културата на словашки дейци на науката и културата, допринесли за популяризирането на българската култура в страната им. След това бе представена и постановката на Театър „София", изпратена с овации.
Следващата вечер – във Виена, в Дом „Витгенщайн", дойдоха онези българи, които избраха театралното изкуство пред приема на българския посланик в Австрия. Спектакълът предизвика силни аплодисменти и получи признанието на зрителите, че срещата с изкуството винаги носи положителни емоции.
"Няма нищо по-хубаво от това да играеш пред българи в чужбина! Хората са зажаднели за култура и нещо българско. Усещането е страхотно!", сподели развълнуван Юлиян Рачков след завръщането си от гастрола.

Станете почитател на Класа