×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

"Събирачът на дневници" излиза с логото на Ентусиаст

В началото на месец юни издателство „Ентусиаст" публикува нов роман от известната писателка Леа Коен. Модерен и увлекателен, този трилър ще изненада читателите, защото е много различен като стил от всичко, което писателката е писала до сега. Разведряващо и едновременно сериозно четиво, несъмнено „Събирачът на дневници" ще е сред най-предпочитаните книги това лято.

„Събирачът на дневници" интригува със своята история за вината, съзната и неосъзната, за любовта, която търси истината, и за равносметката, която всеки прави в края на своя живот. Неочаквани обстоятелства срещат няколко жени в различни етапи от житейския им път със Събирача, който танцува чардаш с миналото. Заедно с него в танца се носят певици и танцьорки, принцове и министри. И един млад издател, който става неволен изповедник. Написан с голяма доза хумор и самоирония, романът преплита криминалната интрига с действителни исторически събития от миналото, което героите се опитват да анализират през погледа на съвременността и от дистанцията на времето.

В криминалния сюжет участват известни лица, като съпрузите Филови и Бекерле, принц Кирил, Алберт Гьоринг, цар Борис Трети. Чрез тях миналото убедително навлиза в нашата съвременност с новия софийски елит, за да разплете една сложна интрига за извършени някога престъпления, както и да извлече поуки.

„Дневниците са моята битка със забравата. Хората отбелязвали в тях какво вършат, за да знаели кое да помнят. Рядко съзнавали, че описаното може някой ден да свидетелства срещу тях. Аз само им напомням онова, което са искали да забравят... ", казва Събирачът.

Премиерата на романа е част от културния афиш на Пролетния базар на книгата, който ще се проведе от 3 до 8 юни 2014 г. в НДК. Книгата ще бъде представена от Георги Ангелов на 7 юни 2014 г., събота, от 17,00 ч. на сцената на ляв полуетаж „Изток", със специалното участие на актрисата Касиел Ноа Ашер, чийто фотопортрет е използван за корицата на изданието.

На 19 юни 2014, четвъртък, от 18,00 ч. в Центъра за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе дискусия на тема „Холокост, памет и творчество", в която участие ще вземат авторката на романа Леа Коен, Митко Новков, проф. Стилиян Йотов, Николай Поппетров, Ирина Недева, Зелма Алмалех, Рафаел Чичек, Соломон Бали и Юлиана Методиева.

Станете почитател на Класа