×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Пролетен BOOKет от „Ентусиаст“

Както всяка година и този юни издателство „Ентусиаст" ще вземе участие в Пролетния базар на книгата, който ще се проведе в Националния дворец на културата от 3 до 8 юни 2014 г. Щандът на издателството е №336, разположен на етаж 3. По време на целия период на базара всички посетители на щанд №336 ще могат да се възползват от специалната отстъпка от 20% от коричната цена на всички заглавия на „Ентусиаст". Традиционно читателите ще могат да се сдобият с промоционални пакети със селектирани книги от световни и български автори, които ще бъдат с 25% отстъпка.

Тази година издателство „Ентусиаст" ще вземе участие в културната програма на базара. На 7 юни, събота, от 17,00 ч. на ляв полуетаж „Изток" ще бъде представен новия роман на Леа Коен – „Събирачът на дневници". Това е история за вината, съзната и неосъзната, за любовта, която търси истината, и за равносметката, която всеки прави в края на своя живот. Странният герой Събирачът на дневници танцува чардаш с миналото. Заедно с него се носят в танц на смъртта певици и танцьорки, принцове и министри. И един млад издател, който става неволен изповедник. Написан с голяма доза хумор и самоирония, романът преплита криминалната интрига с действителни исторически събития от миналото, които героите се опитват да анализират през погледа на съвременността и от дистанцията на времето. Книгата ще бъде представена със специалното участие на Георги Ангелов и актрисата Касиел Ноа Ашер. На 19 юни, четвъртък, от 18,00 ч. в Център за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе дискусия на тема „Холокост, памет и творчество".

Специално място на щанда на издателството ще е отредено за най-малките читатели на издателството. Малчуганите ще могат да се пренесат в света на „Пук и Чук" и да се запознаят с „Мишока Катерач и другите животни в Гората на склона", както и с „Хора и разбойници от Кардамоновия град". Със своя поучителен и образователен характер, тези развлекателни и много забавни истории учат децата на доброта, взаимопомощ и приятелство. Книгите са част от поредицата Enthusiast Children's Books и са с оригиналните илюстрации на автора Турбьорн Егнер.

Първият по рода си български мултимедиен проект – „Приказка за вълшебната флейта" отново ще радва любителите на музикалните приказки. Активностите около проекта на стихват. В навечерието на Пролетния базар на книгата, на 31 май от 16,00 ч., ще се състои Музикално четене на възглавници пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий", съчетано с музикални изпълнения и актьорски превъплъщения.

Друга детска класика - „Чарли и шоколадовата фабрика" от майстора на детските истории Роалд Дал - ще отпразнува 50-тия си рожден ден. Именно тази любима история на децата е вдъхновението за декора на щанда на „Ентусиаст". Специално за почитателите на британския автор издателството е предвидило да добави към портфолиото си още вълнуващи истории за деца от Разказвач №1 в света.

Премиерна за базара ще бъде биографичната книга „Горбачов. Човек и власт" от писателя, журналист и историк Дьорд Далош. Книгата, която излезе през 2011 г. по повод 20 години от края на Съветския съююз и 80-годишнината на Горбачов, вече е достъпна на български. В нея авторът разкрива истината за човека и политика Горбачов, придавайки завършен облик на съветския лидер - такъв, какъвто малко хора го познават.

След близо 25 години отсъствие от българския книжен пазар, читателите ще могат да се насладят на новото издание на книгата „Един последен поглед" от Джеймс Олдридж, която излиза в поредицата Enthusiast Vintage. Двама велики писатели - Скот Фицджералд и Ърнест Хемингуей – са се отправили на дълго пътуване през живота, за да открият ролята на твореца в него.

С особена светлина ще блести звездата на съвременната руска проза Андрей Геласимов. След „Степни богове" и „Дом на улица езерна", „руският Селинджър" изненада почитателите си с истински забавна история – „Година на лъжата". Освен, че стъпва на известни исторически факти от руската действителност, на което се дължи и заглавието на книгата, сюжетът е паяжина от лъжи, интриги, власт и разбира се любов.

За почитателите на криминалните хроники „Ентусиаст" представя хитовата поредица „Живей бързо" от разследващата журналистка Надя Чолакова. След успеха на най-новата книга „Живей бързо 4. Кръв за кокаин", издателството преиздава и останалите три части от поредицата - „Живей бързо 1. Васил & Георги Илиеви", „Живей бързо 2. Обезглавената империя" и „Живей бързо 3. Време за разтрели". Книгите, които представят едно сериозно разследване за живота на Георги Илиев, на подземните босове, на убийствата и бизнеса с кокаин, излизат с ново графично оформление и нов, цветен, ексклузивен снимков материал.

Несъмнено изгряващата звезда на тазгодишния Пролетен базар на книгата ще е Светлозар Стоянов със сборника „Гравюра от белези". Книгата, която е вече от месец на книжния пазар, пожъна сериозен успех и донесе много почитатели на младия писател. Журналист по професия, авторът рисува в детайли вдъхновен портрет на съвременността, поднесен с нужната доза артистизъм, индивидуалност и хумор.

И този юни на щанд №336 на издателство „Ентусиаст" Ви очакват хубави книги, добро настроение и страхотни изненади. Очакваме Ви!

Станете почитател на Класа