×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Галаспектакъл във възродения български Национален цирк на 1 юни

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще заведе внука си – 7-годишният Алекс, на премиерата на новия спектакъл на възродения български Национален цирк „София" в 18,30 ч на 1 юни – Денят на детето. Шапитото е разпънато на бул. „Скобелев" до мол София в „Зона Б5". Освен Фандъкова, лентата ще пререже и ветеранът на цирковото изкуство у нас Кръстьо Първанов - единственият роден носител на голямата награда „Златният клоун" от фестивала в Монте Карло и бивш директор на прочутия в миналото цирк.

Първото национално турне на представителното пътуващо шапито стартира в подкрепа на кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата 2019. Собственикът на цирка Силвестър Лолов и артистичният директор Драгомир Драганов обещават на зрителите бляскава атмосфера и завладяващи емоции под купола. В международната програма на цирка дебютират най-младите български надежди на обичаното изкуство. Участват артисти от Германия, Австрия и Русия.

След дълго отсъствие на манежа се завръща известният клоун Фери Янакиев, чийто баща е дългогодишния артистичен партньор на легендарния Тошко Козаров. Основен акцент в шоуто обаче имат номерата с дресирани животни. В Цирк „София" те са 25 вида!!! Сред тях зебри, двугърби и едногърби камили, тибетски якове и африканско ватуси, огромни алигатори, арабски коне, лами, понита и много много други. Невижданото досега изобилие със сигурност ще провокира любопитството на най-малките зрители за които организаторите има наистина уникално предложение. В чест на официалното откриване на цирка, по време на целия софийски гастрол билетите за едно дете до 7 години придружено от един възрастен ще струват общо 10 лева. Представленията ще бъдат в сряда, четвъртък и петък от 18.30 часа, а в събота и неделя от 16.00 и от 18.30 часа.

Станете почитател на Класа