Бойко Борисов: Очакваме подкрепа от ФРГ за Шенген

Очакваме подкрепа от провинция Райнланд Пфалц и от Германия за влизането ни в Шенген през 2011 година. Това заяви вчера министър-председателят Бойко Борисов на съвместна пресконференция с премиера на германската провинция Райнланд Пфалц Курт Бек.
Бойко Борисов повтори тезата си, че инвеститорите у нас трябва да спазват правилата така, както ги спазват в собствените си страни, и българските потребители да са защитени. „Именно затова срещаме подкрепата на Германия, защото искаме да наложим същите правила, каквито има там“, заяви Бойко Борисов.
Гостът обясни намаляването на немските инвестиции у нас с глобалната икономическа криза, а не с липсата на бизнес климат в България. Курт Бек даде висока оценка на министъра на правосъдието Маргарита Попова и заяви, че в Германия се оценяват усилията на България да създаде правна сигурност за германските инвеститори. Българският премиер и Курт Бек съобщиха още, че са обсъдили възможностите за обучението на наши полицаи, експерти и магистрати в Германия. По време на разговорите между двамата е било споделено виждането, че трябва да се инвестира повече в образованието, съобщи още премиерът на германската провинция Райналд.


Станете почитател на Класа