Мирослав Найденов щял да излъже земеделците

Министърът на земеделието Мирослав Найденов ще излъже земеделските производители и няма да даде обещаните приблизително 550 милиона лева доплащане на единица площ. Това обяви в Добрич вчера лидерът на БСП Сергей Станишев.
Според него това обещание е „видима измама“. Станишев допълни, че сумата, която бюджетът е платил на земеделските производители миналата година, е била 211 милиона лева - 150 милиона на зърнопроизводителите и 61 милиона лева за животновъдите.
Лидерът на БСП беше категоричен, че по време на предишното правителство държавата е субсидирала българското земеделие по много начини. Бюджетът е поемал разходите за акциза за горивата за селскостопанското производство например. От тази година субсидията е отпаднала, а само тя натоварва допълнително работещите в сектора с близо 80 милиона лева.
Според Станишев замразяването на проекта “Белене” потенциално носи огромни щети на България и най-вероятно към 2015 г. страната ще внася ток от Турция. Той допълни, че позицията, заявена от Бойко Борисов на 11 юни, “работи в интерес на други държави и обективно погледнато обслужва чужди интереси”.

Станете почитател на Класа