Габрово избира кмет в събота

Седем са кандидатите, които ще се явят на изборите за кмет на Габрово утре. Това са Николай Сираков от ГЕРБ, Ива Николова от Синята коалиция, Николина Карабелова от НДСВ, Ради Стоянов от „Атака“, Николай Григоров от БСП, Боян Савянов – от Български социалдемократи, и Пенчо Пенчев – от РЗС.
„Аз съм част от екипа през последните три години, който успя да привлече 141 млн. европейски средства по време на криза за развитието на нашия град. Ние подехме две инициативи, с които искаме да докажем, че Габрово е един град, достоен за подражание, и един град, с който хората могат да се гордеят“, заяви вчера пред БНТ кандидатът на ГЕРБ Николай Сираков. Ива Николова от Синята коалиция изтъкна заслугите на десните изобщо. “Има смисъл да се избере представител на Синята коалиция, защото именно тази политическа сила е водила и вадила България от кризите“, каза тя и добави, че има 30-годишен опит и авторитет с гражданските проблеми.
Николай Григоров от БСП заложи на това, че е габровец и че има опит в местното самоуправление. „ Аз искам да призова всички кандидат-кметове да спрем да говорим, че сме град със затихващи функции, защото това не е вярно, и за да искаме да ни уважават другите и да вървим напред, първо трябва да се самоуважаваме“, заяви той. Кандидатът на РЗС – Пенчо Пенчев, посочи, че трябва да се намери работа на младите хора в града. Ради Стоянов от „Атака“ пък заяви, че администрацията в града не е ефективна.

Станете почитател на Класа