Борисов: Надпреварата между министрите е в полза на държавата

Надпреварата между министрите е в полза на държавата. Така коментира вчера премиерът Бойко Борисов задочния диалог между двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов по повод дейността на митниците. Той обясни, че конкуренцията е стимул и надпреварата между министрите е кой колко повече е заловил от другия. „Те не говорят един срещу друг – всеки един си хвали службата и казва, че работи по-добре и е задържал повече, а аз ги сумирам и накрая ще кажа, кой е първи, кой е втори в надпреварата“, обясни още Борисов и допълни, че резултатите показвали този метод като конструктивен. Премиерът коментира, че не разбира думите на финансовия министър Симеон Дянков, че който много говори, малко работи, като индиректно обвинение към Цветан Цветанов. Борисов обяви, че има достатъчно свършена работа, която да се коментира. Според него доказателство за това е, че Цветанов е желан гост в сутрешните телевизионни блокове, в което по негово мнение няма нищо лошо. Премиерът заяви категорично, че той е този, който дава оценки на министрите и вицепремиерите.
Задочният диалог между Цветанов и Дянков започна с едно изказване на вътрешния министър пред БНТ, че в момента митницата, която е в ресора на финансовия министър, не е в състояние да направи това, което всъщност очаква от нея държавата. След това Дянков отговори на нападките пред Би Ти Ви, като заяви, че хората от МВР трябва повече да работят и по-малко да говорят.
По същата телевизия Цветанов заяви вчера, че контрабандата и проблемите, които стоят като ресор на митниците, остават. Той даде пример с камиона, заловен на Оряхово на 4 юни с контрабандни цигари, който минал през митницата „като на манифестация“.

Станете почитател на Класа