ДПС иска анкетна комисия за гафа с матурите

ДПС обмисля възможността за създаване на парламентарна анкетна комисия, която да изясни обстоятелствата около матурата по български език и литература. Това съобщи вчера Лютви Местан, зам.-председател на ПГ на БСП.
Скандалът гръмна на 14 май, когато „Дарик“ съобщи, че ден преди провеждането на матурите, които бяха на 14 май, темата се е търгувала по 600 лв. Срещу такава сума преподавател е съобщил, че ще се падне „Силата на словото в одата „Левски“ на Иван Вазов. Изпратил е съобщението по мобилен телефон.
На 15 май вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че министърът на образованието Сергей Игнатов се е обърнал към МВР заради слуховете, че има изтичане на информация. От образователното министерство също обещаха проверка.
Заместниците на Доган Христо Бисеров и Рушен Риза обвиниха вчера правителството на ГЕРБ в диктатура и тоталитаризъм по време на събор, на който дойдоха над 15 000 души, за да почетат жертвите на възродителния процес в с. Пристое. "Не сме доволни от начина, по който ни управлявате, не приемаме новите данъци, новите осигуровки, защото посягате на нашите права и свободи", каза Бисеров в обръщение към управляващите.

Станете почитател на Класа