БСП, ДПС и СДС за сливането на КРС

София /КРОСС/ По повод намерението на управляващите от ГЕРБ да създадат единен регулаторен орган, в който да се слеят СЕМ и КРС, Информационна агенция КРОСС попита представители на политическите партии какво е мнението им за тази идея.

Цялостната политика на правителството е антиконституционна и антиевропейска. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на въпрос на Информационна агенция КРОСС какво мислят от БСП за редуцирането на броя на членовете на КРС и СЕМ и евентуалното сливане на двете ведомства. Според лидера на БСП ГЕРБ се опитват да завладеят политически не само КРС и СЕМ, но и цялата държавна машина. ГЕРБ целят пълна власт , подчерта Станишев и уточни, че действията на управляващите водят страната към една много добре подредена тоталитарна държава.


Лютви Местан от ДПС също коментира идеята за сливане на КРС и СЕМ. Според него управляващите не бива да поставят фискалните съображения над определени принципи на медийната регулация, чието неспазване може да доведе до определени проблеми на България. Местан посочи за пример европейските практики, според които съществуването на тези регулаторни органи не е въпрос на институционално разточителство, а въпрос на необходимост.

Относно редуцирането на членовете на КРС и СЕМ Борис Марков от СДС подчерта, че това е било идея на Синята коалиция и конкретно на депутата Михаил Михайлов, зад която идея се крие желанието за по-добра работа на контролните органи.

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа