Народни представители от ДПС ще участват в протестите на тютюнопроизводителите

София /КРОСС/ Народни представители от ДПС ще участват в протестите на тютюнопроизводителите утре /16 юни тази година/. Това съобщиха от ръководството на ДПС, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
Те настояват в Законопроекта за актуализация на бюджета на отделен ред да се запише отпускането на 116 милиона лева за тютюнопроизводителите. От ДПС настояват още да имат двуседмичен срок, в който да се изплатят премиите на тютюнопроизводителите. ДПС се надява тази промяна да влезе в законопроекта на второ четене.

 

 

Според ръководството на партията в Законопроекта за актуализация на бюджета има много текстове, които могат да бъдат променени. Заместник-председателят на ДПС беше категоричен, че тези пари не са подаяние и се полагат на тютюнопроизводителите по право. Той подчерта, че над 95% от произведения тютюн се изнася и никоя държава не обрича на загиване експортно ориентиран бранш. Ако тези средства не бъдат изплатени българските тютюнопроизводители ще трябва да вземат заеми, за да платят здравните си и социални осигуровки. От ДПС посочиха, че ако не бъдат изплатени премиите на тютюнопроизводителите, те ще продължат да участват в протестите.
По повод подкрепата на ДПС на кандидата за кмет на ГЕРБ в Габрово, от ръководството на партията заявиха, че ДПС е дало възможност на ръководството на общинско и областно ниво да изгради позицията на партията за избор на кмет на Габрово.
По повод на проверките на ДПС Лютви Местан заяви, че те целят да елиминират силни кандидати на ДПС на местните избори догодина.

ДПС се надява, че правителството ще намери най-точните решения за стратегическите енергийни проекти. Лютви Местан изтъкна, че разноговоренето между различни министри прави лошо впечатление.

Лютви Местан коментира и идеята за сливане на КРС и СЕМ, в отговор на въпрос на Информационна агенция КРОСС. Според него управляващите не бива да поставят фискалните съображения над определени съображения на медийната регулация, чийто неспазвазване може да доведе до определени проблеми на България. Местан посочи за пример европейските практики, според които съществуването на тези регулаторни органи не е въпрос на институционално разточителство, а въпрос на необходимост.

/КК/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа