Подобряват организацията и работните процеси в МЗХ

София /КРОСС/  Заместник-министър Светлана Боянова откри заключителната конференция по проекта "Добро управление, ефективност и прозрачност в Министерство на земеделието и храните". Проектът е финансиран по Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския социален фонд. В конференцията участваха Александър Михайлов, директор на дирекция "Инспекторат" в МЗХ и ръководител на проекта, Марияна Николова, директор на дирекция "Правно-нормативни дейности" и Жана Кадънкова, началник на отдел в дирекция "Административно обслужване и информационно- комуникационни технологии" в министерството. 
Целта на проекта е да се подобрят организацията и работните процеси в структурите на МЗХ, да се повиши равнището на превенция и противодействие с корупцията, както и да се създадат условия за предотвратяване на конфликтите на интереси, съобщават от МЗХ.

Целевата група по проекта са служителите на Министерството на земеделието и храните, областните дирекции "Земеделие" и общинските служби по земеделие. 
"Отварянето на администрацията към гражданите, предоставянето на качествени услуги и повишаването на общественото доверие в работата на ведомството, са приоритет на ръководството на Министерството на земеделието и храните", подчерта зам.-министър Боянова в приветствието си към участниците в конференцията. Тя допълни, че се надява потребителите на административните услуги скоро да усетят на практика положителните резултати от реализацията на проекта.
Сред най-важните дейности, осъществени до момента, са анализ на корупционно-уязвимите области и дейности в администрацията, процедури за подобряване на прозрачността на администрацията, внедрена система за обратна връзка с потребителите, изграждане на единен информационен портал, обединяващ интернет страниците на министерството и областните дирекции "Земеделие" и др.

/ВС/

Станете почитател на Класа