Борисов: Имаме добри и прагматични отношения с Русия

София /КРОСС/  Нашият път е евроатлантическият – това е ясно на всеки. Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос по повод публикацията във сп. "Форбс" "Завива ли България от Москва към Вашингтон?", предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
"Ние сме евроатлантическа държава. Този завой сме го направили, когато сме влезли в НАТО и ЕС и сме излезли от бившия Съветски съюз", каза той.
"Имаме добри и прагматични отношения с Русия, както и със всички държави в ЕС, но нашият път е евроатлантическия. Това е ясно на всеки", изтъкна премиерът.

Позицията ни е такава, каквато е изгодна за България, категоричен беше Борисов. Той още веднъж подчерта, че Бургаският регион не желае петролопровода Бургас-Александруполис. "Международната екологична оценка няма да мине. Проектът е неизгоден, нямае пари за него", заяви Борисов.
"За Белене е същото – трябва да се отговори на въпросите колко пари ще струва, за колко години ще се изплати и на кого ще продаваме електрическия ток", каза той и припомни, че все още тече процедурата по избор на консултант за проекта.
"В противен случай какво излиза – българите сме будалите, които трябва да си дадем парите за нещо, което не знаем за какво е", допълни премиерът.

/СС/

Станете почитател на Класа