Бареков: Борисов е правил задкулисна договорка с Първанов

Името на нашата бъдещата политическа формация ще се казва "България без цензура". Това каза лидерът на движение "България без цензура" Николай Бареков. На 25 януари от 12 часа в зала 1 на НДК ще се проведе учредителния първи конгрес на партията на журналиста и политик Николай Бареков. Той обеща, че ще има сериозно чуждестранно присъствие там.

Крайното мнение за избора на име ще има конгресът, на който се очакват над 5000 човека, а на 3 март ще се реши за бъдеща коалиция. Бареков отново каза, че те вече са в разговори политически с ВМРО и Земеделски народен съюз.

Изследване сред фокус – групите показва, че симпатизантите категорично одобряват името на партията и припознават формациите в центъра и патриотични, сред тях на първо място ВМРО. Симпатизантите им утвърждават проевропейската ориентация на страната и завяват, че искат тя да се ситуира в политическия център. Според Бареков новата политическа формация е първото политическо движение в България, което постави социалните проблеми. Смятаме, че двата основни проблема, които затрудняват живота на българските граждани са отчайващата бедност и невероятната безработица, коментира Бареков. Според него трябва първо да се спре източването на българска кръв и енергия, защото 2-3 млн. българи са излезли в чужбина за последните 20 години.

Той анализира, че днес в политическото пространство има три големи блока. Два от тях са по-скоро в сферата на олигархичното и тъмното, отколкото на политическото. Николай Бареков каза, че до голяма степен той също е "един от виновниците БСП и ДПС да завземат властта". Той каза обаче, че никой не им дал тази власт да правят коалиция. "Те получиха временно властта, да излекуват раните от управлението на ГЕРБ и да проведат следващи избори", каза той и посочи, че "тези хора подмамени от жаждата си за власт объркаха сметките и решиха, че някой ги е избрал да управляват държавата едва ли не вечно". Бареков заяви, че БСП днес стана заложник за пореден път на ДПС.

Другият определи като "най-голямото чудовище на прехода раждано някога". Защото там виждаме наредени и то на първия ред Меглена Кунева, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Иван Костов в случая представен от Рамадан Кунев, както е новия прякор на Радан Кънев. До този живописен екип са се ситуирали Георги Първанов и Румен Петков. "Това е краят на цинизма в българския преход. Това е новият Реформаторски блок", каза Бареков и посочи, че "те се прегърнаха, те се договориха, те го направиха задкулисно, те се "финансираха от един политически център и всички знаят, че той се намира в Банкя". Бареков разказа и за разговор от 2006 г., когато попитал защо няма да подкрепи кандидатурата на Петър Стоянов. Борисов тогава му казал "Не мога, обещал съм на Първанов". Правил задкулисна договорка с агент Гоце, каза Бареков. Той отново говори за необходимостта от операция "Чисти ръце" и каза, че те всички имат офшорки като изброи имената на Борисов, Даниел Вълчев, Кунева. Бареков каза и че в момента, в който беше активиран проекта Гоце, същия ден Борисов дръпнал щепсела на СУ.

За президента Росен Плевнелиев каза, че е олицетворение на това, което в политиката се нарича мафия и олигархия.

Станете почитател на Класа