"Малка мома" озвучава филма "Колибри"

Българската песен "Малка мома" на Нели Андреева и Георги Генов озвучава саундтрака към филма "Колибри" (Hummingbird) с Джейсън Стейтъм. Английската продукция се прожектира в някои кина в момента у нас. За връзката между касовия филм и българската песен Нели Андреева разказа за БТА, че от екипа на продукцията сами са проявили интерес към лиричното изпълнение. "Когато чухме името на филма – "Колибри", в първия момент решихме, че става въпрос за научно-популярен филм, а той се оказа хитов екшън", коментира изпълнителката и автор на песента.

Събитията около "Малка мома" се случват независещи от нас, посочи Нели Андреева. Историята на песента започва преди години, когато народната певица решава да създаде мелодия с текст, който да насочи слушателя към Бог и вярата, че той отговаря на молитвите ни. "Мислех, че една такава песен, която е искрено изпята, ще докосне много хора. Всъщност май успях", каза Нели Андреева.

Най-голяма популярност "Малка мома си са Богу моли" получава, когато композиторът и диригент Георги Генов се присъединява и песента е записана с вокала на Нели Андреева и хора на ансамбъл "Филип Кутев".

След като е пусната в мрежата за видеосподеляния YouTube, за около година набира над 1 милион гледания от цял свят.

Покрай цялата тази популярност, екип на японската национална телевизия решава да направи филм за Нели Андреева, Георги Генов и тяхната творба. Те пристигат от Токио в София и впоследствие представят въздействащата песен в двучасов разказ.

"Тогава японците ми казаха, че това е най-слушаната българска песен в страната им", добави певицата.

Впечатлени от изпълнението, доста гостуващи в България световни музиканти търсят среща с Нели Андреева и мъжа й – композиторът Георги Андреев.

"Масив Атак" се свързаха с нас, когато имаха концерт в страната ни.

Оказа се, че няма човек от техния екип, който да не е слушал "Малка мома".

"Ред Хот Чили Пепърс" също се оказаха големи фенове на песента и искаха да се срещнем, когато бяха тук, но така и не успяхме, посочи още Нели Андреева.

Има нещо много емоционално и прочувствено в тази песен.

Автори сме на толкова много други произведения, но въздействие като с "Малка мома" не сме достигали, добави тя.

Станете почитател на Класа