Новото мото на Ларс фон Триер В очакване на „НИМФ () МАНКА”

„НИМФ 0 МАНКА” е поетична история за еротичното пътешествие на една жена
от нейното раждане до 50-тата й годишнина,  разказана от гледна точка на главната героиня – самообявилата се за нимфоманка Джо. В една студена зимна вечер старият ерген Селигман намира Джо почти в безсъзнание,  пребита и захвърлена на улицата.
Той я приютява в апартамента си, почиства раните й  и се опитва да разбере какво се е случило. Осем глави са посветени на богатата, изпълнена с факти, асоциации и преплитащи се инциденти история на живота й.”
На Шарлот Генсбур, звездата от „Антихрист” (с награда за най-добра актриса в Кан) и „Меланхолия”, е поверена ролята на главната героиня Джо. Старият приятел на Триер Стелан Скарсгард е един от първите актьори, който получава покана за участие във филма. През цялата 2012 година актьорският екип бе допълван, за да се стигне до впечатляваща комбинация от имена – Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Уилям Дефо, Стейси Мартин, Софи Кенеди Кларк, Миа Гот, Николас Бро, Джаспър Кристенсен и Удо Киер.
От юни 2013 започна „разгръщането” на рекламната кампания на филма в световен мащаб, която залага на традиционни прийоми (кратък откъс, снимка, няколко изречения в провокативен стил) и постоянство – всеки месец да се разкрива по една глава от историята.

Станете почитател на Класа