Израел нанася нови удари в Ливан

Израел нанася нови удари в Ливан
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    28.09.2024
  • Share:

Няколко командири на „Хизбула“ са били убити при израелски въздушни удари в южната част на Ливан, съобщиха от израелската армия По-рано военните обявиха, че атакуват цели на движението край южния ливански град Тир. 

Удари имаше и по няколко сгради в столицата Бейрут, чиято евакуация  беше предварително наредена и под които от армията твърдят, че шиитското движение има складове с противокорабни ракети. От групировката отрекоха, а източник. близък до нея, съобщи, че е прекъснал контактът с ръководството й след вчерашните израелски удари по щабквартирата й. Все още не е ясна съдбата на лидера на „Хизбула“ Хасан Насрала, като информациите са противоречиви.

В отговор иранският външен министър Абас Аракчи обвини Съединените щати в съучастие, като заяви, че израелците са използвали предоставени им от Вашингтон противобункерни бомби. Ливанският премиер Наджиб Микати пък се завръща спешно от Ню Йорк, където се провежда сесията на Общото събрание на ООН и се очаква да ръководи извънредна среща на правителството. 

Пентагонът пък съобщи, че американският президент Джо Байдън е наредил препозиционирането на силите на страната в района на Близкия Изток „според необходимостта“.

Станете почитател на Класа