Руснаците си върнаха контрола над още две селища в Курска област

Руснаците си върнаха контрола над още две селища в Курска област
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    19.09.2024
  • Share:

Руските военни прочистиха и поеха контрола над селищата Николаево-Дарино и Дарино в Суджанския район на Курска област. Това съобщи заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Руската федерация, командир на специалните сили "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудинов. Селата се намират на около 15 км от вече изместената фронтова линия, установена от украинските сили през август, и предоставят на руските войски позиция, от която да атакуват Свердликово, което украинските сили използват като логистичен център.

Командирът на "Ахмат" отбеляза, че сега целият фронт е придвижен напред. 1427 полк е превзел опорен пункт, а ВСУ активно се предават. Освен това руските части в Суджанското направление унищожиха един склад с боеприпаси, изгориха хангар с оборудване, точки за излитане на БПЛА заедно с екипажи и свалиха няколко дрона „Баба Яга“, добави командирът на "Ахмат".

 

 

Екипажите на самолети Су-25 използваха неуправляеми ракети за унищожаване на живата сила и бронираната техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в пограничния район на Курска област. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

Ударът е нанесен по струпана жива сила, бронетанкова и автомобилна военна техника на ВСУ в пограничния район на Курска област, според разузнавателните данни, всички тези цели са унищожени, съобщи руското министерство на отбраната.

Станете почитател на Класа