Тръмп е в безопасност след изстрели в близост до него

Тръмп е в безопасност след изстрели в близост до него
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    16.09.2024
  • Share:

Кандидатът за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп е в безопасност след изстрели в близост до него, се казва в изявление на кампанията му от днес, предаде Ройтерс. В изявлението не се дават повече подробности. Асошиейтед прес отбеляза, че инцидентът е станал във Флорида.

 

 

Извършен е нов опит за убийство на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи  междувременно членът на Камарата на представителите от Републиканската партия Марджъри Тейлър-Грийн. "Президентът Тръмп е жив и здрав след поредния опит за покушение (...). Те се опитват да го убият. Ще направят всичко, за да му попречат да спечели", написа тя в социалната мрежа "Екс" (бивша Twitter).

Според журналист от "Политико" изстрелите са били произведени в Националния голф клуб Тръмп в Уест Палм Бийч, Флорида, където бившият президент е играл голф тази неделя, пише "Фигаро". Според "Ню Йорк пост" става дума за стрелба между двама души, станала пред голф клуба. Двамата стрелци са се целили един друг, твърди вестникът. Голф игрището беше незабавно затворено, каза източник на CNN.

 

 

На 13 юли бившият президент беше ранен в ухото при стрелба, която причини смъртта на един човек и рани двама в публиката по време на митинг в щата Пенсилвания, в североизточната част на страната. Снимките на Доналд Тръмп със струяща кръв по лицето му и вдигнат юмрук обиколиха света. Това фиаско в сигурността доведе до оставката на шефа на "Сикрет сървис" и пускането в служебен отпуск на най-малко петима агенти от това звено, отговарящи за защитата на най-високопоставените американски длъжностни лица.

 

 

Белият дом заяви, че президентът Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис, която е съперничката на Тръмп на предстоящите президентски избори, са били информирани за случилото се и ще получават информация за разследването. Белият дом изрази облекчение, че Тръмп е в безопасност.

Представител на силите на реда, пожелал анонимност, съобщи, че следствието се опитва да установи дали изстрелите са произведени на територията на игрището за голф във Западен Палм бийч, или само в близост до обекта.

Синът на Доналд Тръмп, Доналд Тръмп - младши, съобщи е Екс, че местните сили на реда са му казали, че в храстите е бил открит автомат Калашников (АК-47) и е бил задържан заподозрян, отбелязва Ройтерс.

Тръмп често играе голф сутрин, преди да обядва в своя голф клуб, един от трите, които притежава в щата Флорида. Мерките за сигурност около него са засилени след предишния инцидент през юли. Когато беше в Тръмп тауър в Ню Йорк, верига от камиони за боклук образуваха стена около сградата. На митинги на открито той вече говори иззад стена от бронирано стъкло, припомня АП.

 
 
 
 
 
 

Станете почитател на Класа