ФСБ на РФ пресече опит на украинските спецслужби да отвлекат бомбардировач Ту-22М3

ФСБ на РФ пресече опит на украинските спецслужби да отвлекат бомбардировач Ту-22М3
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.07.2024
  • Share:

ФСБ пресече опит за отвличане на бомбардировач Ту-22М3 зад граница от специалните служби на Въоръжените сили на Украйна

 

 

 

 

ФСБ пресече опит на украинските спецслужби да извършат операция по отвличането на руския бомбардировач Ту-22М3 на ВКС зад граница, съобщи Центърът за връзки с обществеността на ведомството.

„ФСБ на Руската федерация пресече поредния опит на украинските спецслужби да извършат операция по отвличане на стратегическия бомбардировач с далечен обсег Ту-22М3 на руските въздушно-космически сили зад граница, разкрита е съпричастността на специалните служби на страните от НАТО в подготовката и реализацията“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че украинското разузнаване, опитвайки се да извърши операцията за отвличане на ракетоносеца, е планирало да вербува руски военен пилот срещу парична награда и предоставяне на италианско гражданство, както и да склонят управлящите ракетоносеца да кацнат в Украйна.

„В хода на оперативната игра служителите на руското контраразузнаване получиха информация, която помогна на нашите въоръжени сили да нанесат огън по летище Озерное на въоръжените сили на Украйна“, добави ФСБ.

 

ПП

Станете почитател на Класа