„Победа за Москва“: Киев бе предупреден за удар от крупен съюзник в Европа

„Победа за Москва“: Киев бе предупреден за удар от крупен съюзник в Европа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.07.2024
  • Share:

Independent: всеки изборен резултат във Франция ще доведе до намаляване на помощта за Украйна

 

 

 

Всеки от резултатите от втория тур на парламентарните избори във Франция ще доведе до намаляване на помощта за Украйна, съобщава британският вестник The Independent.

„Дори в най-добрия случай френската помощ за Украйна вероятно ще пострада и е трудно да си представим, че който и да е от резултатите може да бъде нещо различно от победа за Москва“, отбелязва изданието.

Авторът на статията описва два сценария: постът министър-председател на Франция може да бъде зает от крайно десен политик или парламентът да бъде в неопределеност между партиите на «Възраждане» и «Националното обединение».

Ако Жордан Бардела стане министър-председател, тогава Париж няма да изпрати големи количества далекобойни оръжия в Украйна и няма да изпрати свои войски там. Във втория случай парламентът на страната ще бъде парализиран по въпросите на външната политика, се заключава в материала.

Избирателните секции отвориха във Франция в неделя за втория и последен тур от предсрочните избори за Национално събрание, долната камара на френския парламент, което ще определи дали дясната партия «Национално обединение» ще стане водеща сила в парламента и дали нейната лидер Жордан Бардела ще стане министър-председател на страната.

ПП

Станете почитател на Класа