Американски генерал се оплака от руските пилоти

Американски генерал се оплака от руските пилоти
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.11.2023
  • Share:

Генерал Кели: Руските и китайските военновъздушни сили тренират с американските самолети като на тренажор

 

 

Американски генерал се оплака от руските пилоти

 

 

Руските и китайските пилоти се «сблъскват» с американски самолети в различни горещи точки с цел обучение, това мнение изрази генералът от ВВС на САЩ Марк Кели, цитиран от Business Insider.

Според изданието само през изминалата година са отбелязани няколко „опасни“ ситуации, включително инцидент през март, когато руски Су-27 прихвана американски разузнавателен дрон MQ-9 Reaper, след което той се разби в Черно море. Американските военни също считат за опасни маневрите на руските пилоти в Сирия, както и прехващанията на американски самолети от китайци, пише изданието.

«Има няколко причини, поради които това се случва. Една от тях е, че те (Русия и Китай — бел. ред.) искат да си потренират срещу най-добрите в света, а те могат да направят това», добави генерал Кели.

Той допълни, че както Русия, така и Китай искат да изпробват самолетите и пилотите си срещу Съединените щати, чувствайки се уверени, че могат да се конкурират с американците в тази област.

Руското министерство на отбраната по-рано многократно посочва нарушения на споразуменията от ВВС на САЩ в Сирия. Така на 14 юли американски изтребители пет пъти нарушиха сирийското въздушно пространство в района на Ал-Танф, през който минават международни въздушни маршрути.

Няколко дни по-късно пилоти на F-16 използваха система за прицелване срещу руски самолет.

Общо „международната антитерористична коалиция“, ръководена от Съединените щати, е извършила 12 нарушения на протоколите за деконфликт само за един ден. Всички те са свързани с полети на дронове, които не са съгласувани с руската страна.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа