WSJ: «Ланцетите» се превърнаха в сериозен проблем за украинските войски

WSJ: «Ланцетите» се превърнаха в сериозен проблем за украинските войски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.11.2023
  • Share:

Дроновете «Ланцет» се оказаха особено ефективни в украинския конфликт, тъй като Киев не разполага с оръжия, за да противодейства на атаките на руски безпилотни летателни апарати, пише The Wall Street Journal. Тези БЛА се превърнаха в голям проблем за украинските въоръжени сили, тъй като представляват сериозна заплаха за военната техника, се казва в статията.

 

 

WSJ: "Ланцетите" се превърнаха в сериозен проблем за украинските войски

 

 

Русия все по-активно използва безпилотни летателни апарати за военни цели, което позволява сдържането на украинското контранастъпление, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на западни експерти. През последните месеци в социалните мрежи и медиите многократно се появиха кадри на БПЛА «Ланцет» с характерните си Х-образни крила, които поразяват цели, врязвайки се в тях със скорост над 160 км/ч.

В комбинация с минните полета, артилерията и управляемите противотанкови ракети, безпилотните летателни апарати на Русия представляват сериозна заплаха за бронираните военни машини, принуждавайки украинците да се тревожат от разполагането на няколко бойни машини едновременно.

«Ланцет е особено ефективен руски дрон, тъй като украинските военни не разполагат с оръжие за противодействие, а се опитват да ги свалят с огън от стрелково оръжие, се казва в статията.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа