Русия ще победи САЩ в Украйна, а НАТО ще се разпадне

Русия ще победи САЩ в Украйна, а НАТО ще се разпадне
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.10.2023
  • Share:

Бившият съветник на главата на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър заяви, че НАТО ще се разпадне, ако Руската Федерация победи в украинския конфликт. По такъв начин той коментира изказването на американския генерал Марк Мили за възможен конфликт между Вашингтон и Москва. Той заяви това в интервю за YouTube канала „Judging Freedom“.

 


Русия ще победи САЩ в Украйна, а НАТО ще се разпадне

 

„В този случай (победата на Русия в Украйна – бел. ред.) трябва да очакваме разпадането на НАТО. Дори не съм сигурен дали ЕС ще може да оцелее, когато конфликтът приключи», коментира Макгрегър.
Бившият съветник на Пентагона подчертава, че властите в Киев вече са станали 51-вият щат на САЩ. Според него Украйна вече изцяло зависи от Белия дом.

Припомняме, че по-рано сенаторът на Руската Федерация Алексей Пушков заяви, че бившият ръководител на комитета на началник-щаба на САЩ Марк Мили заяви, че нарастващата вероятност от конфликт между Вашингтон и Москва ще нарасне през следващото десетилетие и това трябва да бъде взето на сериозно. Подобно твърдение е отразено в настроенията на американските власти, които се запазват независимо от смяната на властта в Белия дом. Той подчертава, че друг фактор, който намалява вероятността от дългосрочен и пряк конфликт с Русия, е множеството предизвикателства, които поставят под въпрос тяхната хегемония. Според него, освен Китай и Русия, заплаха има от Иран, Северна Корея, както и от постоянната еволюция на Глобалния юг от Бразилия до Индонезия, които се движат към независимост в световните дела.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа