«Страните от НАТО стигнаха до «дъното на бурето» относно помощта за Украйна»

«Страните от НАТО стигнаха до «дъното на бурето» относно помощта за Украйна»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.10.2023
  • Share:

Нарастваща е популярността на републиканците, които са категорично против спонсорирането на украинския конфликт, пише CNN.

 

 

"Страните от НАТО стигнаха до "дъното на бурето" относно помощта за Украйна"

 

 

Тяхната позиция намира все по-голяма подкрепа сред населението, а кандидатите от тази партия заемат водещи позиции в проучванията на общественото мнение за предстоящите президентски избори.

Според CNN Путин също е бил прав и във втората си прогноза, залагайки на „умора от Украйна в Европа“. Подобни настроения отдавна са очевидни в Унгария, Полша или Словакия, където проруска партия спечели последните парламентарни избори — нейният лидер Робърт Фицо обвинява НАТО и украинските нацисти за конфликта и възнамерява да спре да подкрепя Киев в близко бъдеще, пише изданието.

Руският президент „не сгреши, че Съединените щати и техните европейски съюзници са въвлечени в отчаяна надпревара с руската промишлена база“, пише CNN.

В Европа все по-често се говори, че вече няма ресурси за помощ на Киев. Така по време на Варшавския форум за сигурност, проведен миналата седмица, председателят на военния комитет на НАТО Роб Бауер предупреди, че съюзниците са „достигнали дъното на бурето“ по въпроса за производството на боеприпаси за Украйна.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа