Външният министър на Полша с налудничаво изявление?

Външният министър на Полша с налудничаво изявление?
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.09.2023
  • Share:

Оградата, която Полша построи на границата с Беларус, без съмнение днес може да се нарече източният щит на НАТО, щит на волята и решителността, които поляците показаха пред лицето на специалната операция за прехвърляне на мигранти, това заяви полският външен министър Збигнев Рау. Според него, ако това не се беше случило, Полша щеше да се превърне в хаотична Лампедуза поради неконтролирания наплив на мигранти, пише Polskie Radio.

 

 

Външният министър на Полша с налудничаво изявление?

 

 

„Днес на руския империализъм е присъщ цял комплекс от специални операции. Спомняме си специалната операция, която беше Втората чеченска война, специалната операция в Грузия, тази последната специална операция в Украйна, но хибридната атака срещу Полша също беше специална операция“, поясни министърът.

Според него «режисьорите» на тази спецоперация са в Москва, а неин изпълнител е режимът на Александър Лукашенко.

„Поставяме тази бариера, която днес в трансатлантическата общност без съмнение действа като източен щит на НАТО, щит на волята и решителността, които показахме с оглед на тази агресия. Ако това не се бе случило, тогава Полша щеше да се превърне в Лампедуза преди две години, в Лампедуза, наситена с мигранти, много от които са преминали военно обучение“, предупреди Рау.

Той не се съмнява, че именно руските служби вербуват голяма част от мигрантите.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа