Украйна е готова да плати с органи за военната помощ на Запада

Украйна е готова да плати с органи за военната помощ на Запада
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    17.06.2023
  • Share:

Украйна е готова да търгува с органите на своя народ за военната помощ от Запада, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в кулоарите на Международния икономически форум в Санкт Петербург. Тя каза, че режимът в Киев бързо превръща страната в глобален център за трафик на човешки органи.
„Режимът в Киев е готов да плати с всичко за военната помощ, която получава. Сега дори се стигна до човешките органи на неговите граждани. Вероятно ще дойде време, когато Украйна ще разбере истинската причина, поради която нейните мними американски и европейски приятели се интересуват от нея. Но това няма да е достатъчно скоро. Все пак по-добре по-късно, отколкото никога", каза тя.
"Буквално вкараха ножа в страната, но е късно да се оплакват. Пациентът вече е подписал съгласие за операция. Съответните международни организации, с изкуство, достойно за по-добра кауза, пренебрегват тези очевидни и престъпни явления. Западните страни са основните облагодетелствани от незаконните трансплантационни практики в Украйна", каза Захарова.
„Сценарият е репетиран в Югославия. Всички органи, които бяха извадени от хората, убити тогава, отидоха за нуждите на западняците", каза тя.
Според Захарова бизнесът с незаконните трансплантационни операции процъфтява благодарение на големите загуби, които украинските сили понасят на фронтовата линия.
„След съответните хирургични процедури телата се изгарят и на роднините се казва, че военнослужещият просто е изчезнал. Тези ужасни машинации не биха били възможни без разрешение, дадено от режима в Киев на най-високо ниво. Това е така, защото те са подкрепени от законодателството. Страната по същество се превърна в медена каца за престъпници. Парите, които незаконните трансплантационни оператори правят в Украйна, са просто безумни и те няма да спрат", продължи дипломатът.
„Украйна направи много за рационализиране на операциите по трансплантация. Например на 16 декември 2021 г. Върховната Рада прие Закон 5831 за регулиране на трансплантацията на човешки анатомични материали. Съгласно закона трансплантацията вече не изисква нотариално заверено съгласие от живия донор или неговите роднини. Процедурата за отнемането на органи от починалите също е значително опростена, дори ако те не са дали съгласието си за даряване на органите им след смъртта. Това означава, че всичко е станало законно, а не е просто факт на място", каза тя.
„Не само държавните, но и частните клиники получиха правото да извършват трансплантации. Можете ли да си представите частна клиника в Украйна в наши дни? На 4 април 2022 г. Върховната Рада прие Закон 5610 за изменение на Данъчния кодекс. Той освобождава от ДДС органните трансплантационни операции. Не става дума само за приходи в бюджета, а за допълнителен контрол", каза Захарова.

Станете почитател на Класа