Данъчната служба на Обединеното кралство ще отмени статута на Московската борса

Данъчната служба на Обединеното кралство ще отмени статута на Московската борса
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    21.04.2022
  • Share:

Властите на Обединеното кралство възнамеряват да отнемат признатия статут на фондова борса от Московската борса, се казва в изявлението на HM Revenue & Customs (HMRC) във вторник.


„Данъчният орган на Обединеното кралство, HM Revenue and Customs (HMRC), обяви днес (19 април 2022 г.) намерението си да отмени статута на Московската фондова борса (MOEX) като призната фондова борса", каза органът.


„Това означава, че инвеститорите няма да имат достъп до определени данъчни облекчения в Обединеното кралство в бъдеще, когато търгуват с ценни книжа на MOEX, въпреки че съществуващите инвестиции ще бъдат защитени", добави той.


"Статусът на призната фондова борса е класификация, дадена от HMRC за данъчни цели, при заявление, на квалифицирани фондови борси. Ценните книжа, търгувани на призната фондова борса, отговарят на условията за определени данъчни третирания и облекчения", казаха от данъчните власти.
HMRC започна двуседмична консултация с приложен проект на заповед за отмяна и поканен за коментари от заинтересованите страни, преди решението да бъде финализирано.

Станете почитател на Класа