Джен Псаки се просълзи заради "жестокостта на републиканците срещу ЛГБТК“

Джен Псаки се просълзи заради "жестокостта на републиканците срещу ЛГБТК“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    21.04.2022
  • Share:

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки се разплака по време на интервю, в което тя осъди „жестокостта на вълна от законодателство срещу ЛГБТК+, обхванало републиканските щати."


Известна със своята твърдост на подиума в залата за брифинг, Псаки показа по-емоционалната си страна по време на дискусията с Джесика Йелин, водеща на подкаста News Not Noise, в интервю.


„Те правят това по начин, който е суров и жесток особено към общностите от деца. Ще се разчувствам по този въпрос, защото е ужасен. Но децата са тези, които са тормозени и всички тези лидери предприемат стъпки, за да ги наранят, да наранят живота им и семействата им. И погледнете някои от тези закони в тези щати преследват родители, които са в любовни отношения, които имат деца. Това е напълно възмутително. Съжалявам, това е проблем, който ме прави напълно луда", каза Псаки, разплакана, след като Йелин я помоли да осмисли настояването на републиканците за законодателство, което маргинализира общността на LBGTQ+.


Анализаторите казват, че вълната от законодателства, сред които на видно място е т. нар. законопроект на Флорида „Не казвай гей", който атакува преподаването на ЛГБТК+ въпроси, има за цел да провокира „недоволство от пола" сред избирателите преди междинните избори през ноември.


„Има толкова много слоеве, които са възмутителни и се надявам хората да продължат да се образоват по този въпрос, защото това е лошата страна на политиката" заключи Псаки.

Станете почитател на Класа