Черна гора се извини на Русия за погрешно съобщение за прекъсване на дипломатическите отношения

Черна гора се извини на Русия за погрешно съобщение за прекъсване на дипломатическите отношения
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    21.04.2022
  • Share:

Министерството на външните работи на Черна гора се извини в Туитър, че е съобщило по-рано за прекъсване на дипломатическите отношения с Русия.


„Извиняваме се на обществеността за сериозната грешка в доклад, публикуван по-рано, погрешно обявяващ, че редица ограничения са били въведени в действие, вместо просто да бъдат споменати", се казва в изявление на пресслужбата на министерството във вторник вечерта.


В понеделник руското посолство в Черна гора съобщи, че до външното министерство на страната е изпратена нота с искане за разяснения относно туита, в който черногорското външно министерство заяви, че прекъсва дипломатическите си отношения с Русия. По-рано в понеделник външното министерство публикува изявление на външния министър Дорде Радулович, който обяви прекратяване на дипломатическите отношения с Русия, но туитът беше премахнат няколко часа по-късно.


Според доклада Радулович призова държавните институции на Черна гора да приложат "ограниченията, наложени от правителството срещу Русия" на среща за използването на антируските санкции за конфликта в Украйна. Републиканското външно министерство коментира туита, като публикува списък с мерки, обсъдени от правителството, включително „прекъсване на дипломатическите връзки, пълна или частична тежест на икономическите отношения, както и на контактите между логистичните, пощенските и др. услуги, военно ембарго, ограничения за влизане, инвестиции, получаване на плащания и други санкции".


След коментарите на потребители, питащи дали страната е прекъснала дипломатическите си контакти с Русия, пресслужбата на черногорското външно министерство премахна публикацията в Twitter.

Станете почитател на Класа