Украински морски пехотинец от Мариупол: Остават ни броени часове

Украински морски пехотинец от Мариупол: Остават ни броени часове
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.04.2022
  • Share:

Морските пехотинци в "Азовстал" настояват страните в света да изведат военните и гражданите на безопасно място

 

 

Русия увеличи обстрела в Донбас и съобщи, че през последното денонощие са поразени над хиляда цели. Ожесточени сражения се водят в Изюм, близо до границата с Донбас. Украински морски пехотинец, чиято част се укрива в завода "Азовстал" в Мариупол, заяви, че им остават броени часове, съобщава БНР.

 

Във видеозапис, разпространен в Туитър, Сергей Волина твърди, че в района на завода убежище са потърсили около 500 ранени военни и стотици жени и деца. В отговор на руския ултиматум да сложат оръжие майорът заяви, че няма да се предадат, но призова за международна помощ. Морските пехотинци настояват страните в света да изведат военните и гражданите на безопасно място.

 

Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол.  Украински командир: Пробихме блокадата

 

"Това е нашето обръщение към света. Това може да бъде нашето последно обръщение. Навярно са ни останали броени дни или часове. Групировката на противника ни превъзхожда десетки пъти. Те имат превъзходство във въздуха, в техника, в танкове", казва Волина.

 

Той подчертава, че сега се води отбрана на едно място, в завода "Азовстал", където се намират военните от Мариуполския гарнизон и граждански лица, попаднали в капана на войната.


Кметът на Мариупол изрази надежда, че по договорения за днес хуманитарен коридор ще бъдат изведени шест хиляди цивилни.

 
 

 

Станете почитател на Класа