Камала Харис отново печели над два пъти повече от Джо Байдън

Камала Харис отново печели над два пъти повече от Джо Байдън
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    17.04.2022
  • Share:

Камала Харис и съпругът й през миналата година са спечелили над два пъти повече от Джо Байдън и съпругата му, според копия от техните данъчни декларации, публикувани в петък.


Харис и така нареченият втори джентълмен, Дъг Емхоф, отчитат федерален коригиран брутен доход от около 1,7 милиона долара през 2021 г., което е приблизително същото, което са спечелили предходната година.


Джо Байдън и първата дама Джил Байдън цитират доход от близо 611 000 долара, около 4 000 долара повече, отколкото са направили през 2020 г., според техните данъчни документи, публикувани от Белия дом.


Вицепрезидентът и съпругът й също съобщиха, че са платили 523 371 долара данъци върху доходите си, в размер на 31,6%. От своя страна Байдън са обложени с данък от 150 439 долара върху доходите си, което означава, че данъчната ставка на семейството на президента е 24,6%.


Близо 772 000 долара от приходите, които Харис и Емхоф съобщават, произтичат от продажбата на етажна собственост в Сан Франциско и заплащането, което тя е спечелила като писател, показват данъчните документи. Двойката съобщи, че е дарила 22 100 долара за благотворителност миналата година, като Байдън отчитат 17 394 долара за благотворителни дарения.


В изявление на Белия дом, придружаващо публикуването на документите се казва, че „Джо Байдън вече е споделил с обществеността данъчните си декларации за 24 години, което за пореден път демонстрира неговия ангажимент да бъде прозрачен с американския народ относно финансите на президента".


Харис вече е публикувала 18 годишни данъчни декларации, се отбелязва в изявлението на Белия дом.


Доналд Тръмп, президентският предшественик на Байдън, когото той победи на изборите през 2020 г., никога не е публикувал данъчните си декларации.


Пълните копия на данъчните декларации на президента и вицепрезидента са достъпни онлайн.

Станете почитател на Класа