Англия ще бори затлъстяването с наблюдение на навиците за пазаруване и упражнения на британците

Англия ще бори  затлъстяването с наблюдение на навиците за пазаруване и упражнения на британците
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    26.07.2021
  • Share:

Пилотна схема, която ще проследява навиците на хората, като пазаруване и изпълнение на доставки, може скоро да бъде въведена във Великобритания, за да награждава тези, които правят по-здравословен избор, според доклад в британската преса.


Програмата, подкрепена от правителството, която ще стимулира онези, които изберат здравословна диета и ходят повече, трябва да започне през следващите шест месеца, съобщава The Telegraph. В процес на разработка е специално приложение и се регистрират за участие компании, което предполага, че може да бъде въведено в цялата страна навреме за новия бум за пазаруване.


Съобщава се, че тези, които избират плодове и зеленчуци в супермаркета, ще получат безплатни лакомства, както и онези, които увеличават ежедневните си упражнения, като ходят пеша и бягат или участват в спортни дейности. Точките, получени чрез приложението за проследяване, ще могат да бъдат заменяни за билети за събития, отстъпки и други бонуси.


Съобщава се, че пилотният проект ще струва на правителството £ 6 милиона ($ 8.25 милиона). Борис Джонсън е дал зелена светлина на радикалната нова схема, тъй като отчаяно се бори с нивата на затлъстяване във Великобритания, която има едни от най-лошите данни в това отношение в Западна Европа. По-голямата част от възрастното население на Обединеното кралство е с наднормено тегло и повече от един милион души са били хоспитализирани миналата година поради заболявания, свързани със затлъстяването.


„На Даунинг Стрийт има цял екип, който работи по този въпрос и премиерът смята, че ние просто не можем да продължим както преди и че сега трябва да се справим челно с проблема", каза The Telegraph, цитирайки от неназован източник от Уайтхол.


Счита се, че хората с наднормено тегло са по-сериозно засегнати от коронавируса, като наскоро доклад на Световната федерация за затлъстяване предположи, че е имало връзка между наднорменото тегло и високия риск от смърт от Ковид, който е на второ място след риска, дължащ се на старост .

Станете почитател на Класа