Германски ченгета идентифицираха 1600 души в чат групи за детско порно и зоофилия

Германски ченгета идентифицираха 1600 души в чат групи за детско порно и зоофилия
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    26.07.2021
  • Share:

Полицията в Германия е идентифицирала над 1600 потенциални заподозрени в сексуално насилие над деца, които са участвали в онлайн чат групи, на които са били споделяни детска порнография и материали за зоофилия. Съобщава се, че много от заподозрените са непълнолетни.


Повечето заподозрени са от цялата страна, но цифровите криминалисти са идентифицирали и хора от САЩ, Австрия, Швейцария и Франция по подозрение, че притежават или споделят изображения на сексуално насилие над деца в групите за чат.


Според изявление за пресата на баварската полиция заподозрените са били оценявани като част от два мащабни процеса, от полицията и прокурорите. Ако бъдат осъдени, всички заподозрени, включително непълнолетните, ще получат затвор от не по-малко от година.


Полицаите в баварския град Амберг са участвали в онлайн чатовете, след като са попаднали на реклама по-рано през март. Чатовете съдържали графични видеоклипове и изображения на сексуални актове с деца, юноши и животни.


Намеквайки за мащаба на петмесечното разследване, полицията на Амберг заяви, че разполага с „няколкостотин хиляди страници с информация за заподозрените - достатъчно, за да се поберат в 21 големи кашона".


"Разпространението на детска и юношеска порнография се е увеличило значително през последните години и е фокус за нас в много разследвания", каза Петер Кремер, заместник-ръководител на разследванията на криминалната полиция в Амберг.


„Освен хората с педофилски наклонности, често децата и юношите споделят материали като този в групови чатове, без да се замислят и поради това редовно стават обекти за наказателно преследване", добави той.


Разследващите също така предупредиха, че дори членството в такива групови чатове би било достатъчно основание за преследване в Германия - тъй като то посочва възможността дадено лице или да има достъп, или да притежава копия от снимките и видеоклиповете на своите устройства.


В изявлението се отбелязва, че ранното използване на смартфони от малки деца е отворило възможността те да бъдат изложени на такова незаконно съдържание.

Станете почитател на Класа