Закачката на ютюбър с Тим Кук и Мъск

Закачката на ютюбър с Тим Кук и Мъск
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    26.07.2021
  • Share:

„Ютюбър" изпрати три тракера AirTag до изпълнителния директор на Apple Тим Кук; изпълнителният директор на SpaceX и Tesla, Илон Мъск; както и в Северна Корея, с намерение да следи преминаването им през приложението Find My, За разлика от другите двама получатели, компанията от Купертино върна устройството на блогъра и дори прикачи писмо.


Всички устройства бяха изпратени от Франкфурт (Германия) от „ютюбър", автор на канала MegaLag, а приложението за наблюдение успя да намери къде остава всяко от устройствата. Така AirTag, насочен към Apple Park (седалището на компанията в Калифорния), беше идентифициран някъде в щата Невада. „YouTube" установи, че товарният полет, който е пренасял устройството, лети над този град. IPhone на човек на борда е бил свързан към устройството, което бързо изпрати местоположението до Find My.


В крайна сметка AirTag пристигна в Apple Park и остана там шест седмици. След това го изпратиха обратно в Германия заедно с писмо, подписано от административен асистент в офиса на Тим Кук.


"Благодарим ви, че споделихте своя проект за Apple AirTags. Радваме се да научим за креативното използване на AirTags и как те могат да подобрят живота на нашите клиенти. Както можете да си представите, г-н Кук получава стотици писма всеки месец от клиенти като вас. За съжаление не може да отговори на всички искания. Но се надяваме, че ще продължите да се наслаждавате на своя AirTag, когато се върне от уникалното си пътешествие по света ", се казва в писмото


Що се отнася до AirTag, изпратен до Северна Корея, той така и не стигна до местоназначението, въпреки че устройството беше транспортирано до Корейския полуостров. Всъщност той пътува до Южна Корея, но не се появява във Find My, тъй като там е забранено използването му, уточнява портала 9to5Mac.


Подаръкът също не стигна лично до Илон Мъск, оставайки в централата на SpaceX две седмици и половина. След това AirTag издаде последния си сигнал в Кастаик, Калифорния, където беше рециклиран.


AirTag, пуснат на 20 април, е технология със стикери, които се залепват за кой да е обект и позволяват да бъдат проследени. Устройството е съставено от малък неръждаем диск с високоговорител, акселерометър, нискоенергиен Bluetooth и батерия, която му позволява да работи една година. Той може да се свърже с iPhone, и тогава ще се покаже в приложението Find My.

Станете почитател на Класа