Ню Делхи потъна в гъста мъгла, Индия трепери от студ

Няколко полета бяха отклонени и почти три дузини влакове се движат със закъснение в графика, след като гъсто одеяло от мъгла покри Ню Делхи на фона на необичайно тежкия зимен сезон в Индия.


Снимки и видеоклипове, споделени в социалните медии в понеделник сутрин, показват, че индийската столица и предградията й са напълно погълнати от непроницаема мъгла.


Международното летище в Делхи предупреди, че до по-нататъшно уведомление, възможни са само полети, подпомагани от ILS (система за кацане по прибори), отклонявайки полети към други летища и съветва пътниците да поддържат връзка с авиокомпаниите си.


Поради лоша видимост над 30 влака се движеха със закъснение, докато по магистралите шофьорите бяха принудени да карат бавно и изключително внимателно, с фарове на дълги светлини и аварийни мигачи.


Последната метеорологична изненада идва само ден, след като температурите в Ню Делхи се понижиха до 2.5C (36.5F), принуждавайки Индийския метеорологичен департамент (IMD) да издаде „червено предупреждение". Качеството на въздуха в столицата беше посочено като тежко.

Станете почитател на Класа