Делхи регистрира втория най-студен декември за век

Вълна от необичайно студено време преминава през големи части от Индия, от отдалечен Кашмир до Делхи, принуждавайки хората да търсят убежище и да палят огньове по улиците.


Делхи беше засегнат от „смразяващи костите дни" тази седмица. В ранните петъчни часове температурата спадна до почти четири градуса по Целзий. Този декември е на път да се превърне във втория най-студен месец по отношение на дневните температури в столицата от 1901 г., като първото място заема декември 1997 г.


Индийският метеорологичен департамент (IMD) предупреди, че студената вълна ще продължи в северната, източната и централната част на страната през следващите два дни.


Студът беше съчетан с гъста мъгла, което предизвика закъснения на няколко влака, пътуващи за Делхи, и на полети на международното летище в Делхи.


Жителите на кашмирския град Шринагар разказаха за местните медии, че редовно се сблъскват с 10-часово прекъсване на тока, докато в щата Утар Прадеш 38 души са загинали от студа само за два дни. Местните власти полагат допълнителни усилия да осигурят подслон и дърва за огрев.


„Обикновено тежкото студено време се простира до 5 или 6 дни. Но тази година, от 13 декември температурата продължава да се понижава ... Това е уникално", каза пред местните медии д-р Раджендра Дженамани, от Индийския метеорологичен отдел.

Станете почитател на Класа