Тръмп: " Борис Джонсън би бил отличен премиер на Обединеното кралство "

Американският президент Доналд Тръмп смята, че бившият британски външен министър Борис Джонсън, който е основният кандидат да замести Тереза Мей като британски министър-председател, "би бил отличен" на тази позиция.


"Всъщност го изучавах много, познавам различните играчи, но мисля, че Борис ще свърши много добра работа, мисля, че ще бъде отличен", каза президентът в интервю за вестник "Сън" в навечерието на държавното му посещение. Лондон, който започва идващия понеделник.


"Харесвам го, винаги съм го харесвал, не знам дали ще бъде избран, но мисля, че той е добър човек, много талантлив човек", добавя Тръмп.


Въпреки че американският президент не подкрепи открито Джонсън, той заяви, че подкрепата му може значително да помогне на един от кандидатите. Той каза също, че няколко кандидати са поискали неговото одобрение.


Също така, обитателят на Белия дом изрази подкрепата си за Джереми Хънт, кандидат, който обеща да увеличи значително разходите за отбрана, ако поеме поста премиер.


Джонсън, защитник на твърдата линия на Brexit, е един от най-известните британски политици в света, но в същото време един от най-противоречивите. Той може да замени Мей, която се оттегля като лидер на Консервативната партия на 7 юни.

Станете почитател на Класа