Цукърбърг възнамерява през 2016 г. да създаде "помощник" за дома в стил "Iron Man"

  • Основателят на Facebook, Марк Цукърбърг, който всяка година си поставя ново предизвикателство, разкри своята цел за 2016 г. В предишните години, милиардерът заяви, че ще научи китайския език мандарин, ще се среща с различен човек всеки ден, ще си слага връзка ежедневно или ще прочита по две книги всеки месец. Тази година, бизнесменът е избрал по-сложна цел: да разработи механизъм с изкуствен интелект в стила на "Iron Man", който ще му помогне да контролира всичко, което може да контролира у дома си, а също и му помогне в работата.

    "Ще започна с изучаването на вече съществуващи технологии. След това ще започна обучаване на механизма с изкуствен интелект да се разбира гласа ми и да контролира всичко в нашата къща - музиката, светлините, температурата и т.н.", пише той на своята Facebook страница.

    В допълнение, той има намерение да обучи изобретението си да разпознава лицата на приятелите му и да ги пуска в къщата. Друга важна мисия на "съветника" на Зукърбърг ще бъде да съобщава, ако нещо се случи в стаята на малката му дъщеря.

Станете почитател на Класа