Anonymous се бори срещу Ислямска държава

Anonymous е един от най-големите врагове на Ислямска държава в Интернет и международната група "хактивисти" вече стартира няколко кампании на кибер война срещу екстремистките движения.

Член на Anonymous разказа по видеоконференция на британската медия Експрес как може да се открият членове на ИД в социалните мрежи и какви методи са полезни, за да се противодейства на тяхната пропаганда в интернет. „Хактивистка ", идентифицирана като TMT съобщи, че Anonymous е подкрепена от" много хора по света, които редовно проверяват профилите и страниците на известни членове на ИД ". След откриване на член на ИД се прилагат различни методи за намиране на имената на неговите последователи. Въз основа на своята база данни, тя е съставила списък на анонимни профили, участващи в пропагандиране на екстремизъм в Twitter.

Binary Sec, филиал на Anonymous са си поставили за цел да изкоренят тероризма от Интернет. Групата стартира атаки за отказ на услуга (DDOS), за да блокира екстремистки уебсайтове, в продължение на няколко часа.

Станете почитател на Класа