Ново руско оръдие е в състояние да уцели ябълка през нощта

За първи път стана възможно да се види в действие новото руско самоходно оръдие 2S35. По време на първия тест, то стреля точно в една ябълка на повече от 5 километра.
Новото самоходно оръдие 2S35 "Коалиция СВ", направи първите си военни изпитания. По време на упражненията, бе заснето как оръдието изпълни задача със специална степен на сложност, тъй като тя бе нощна и със сложна цел.

"На разстояние от пет километра и през нощта трябва да стреля по ямка вътре с една ябълка набита на пръчка", казва няколко секунди, преди изстрела журналист от верига Звезда, която бе допусната до изпитанията.

Както може да се види във разпространеното видео, за секунди оръдието изпълнява мисията, унищожавайки целта. Впоследствие журналистът показва, че не е останало нищо от импровизираната цел.

152 mm оръдие за първи път е представено през 2015 г. на Червения площад в Москва, на военния парад в чест на седемдесетата годишнина от края на Великата отечествена война. Оръдието не е било представено публично преди това, нито след шоуто, така че това видео представлява специален интерес.

Станете почитател на Класа