Хакерите проследяват Twitter акаунти на ИД и намират немислима връзка

Една група от юноши, експерти по информатика, е открила доказателства, свързващи британското правителство с няколко акаунти в Туитър, посветени на подкрепа на терористичната групировка Ислямска държава, известна също като Daesh, съобщиха британските медии.
Група от четирима млади компютърни специалисти, наричани VandaSec твърди, че редица акаунти в социалните мрежи, подкрепящи ИД, се управляват от интернет адреси, свързани с Британското министерство на труда и пенсиите (DWP).

Според Mirror, Vandasec проследили IP адреси, използвани от трима "дигитални джихадисти" за достъп до Twitter акаунти и пропагандни кампании онлайн и получили доказателства, че трите акаунта, които проповядват идеите на ИД, са свързани с офисите на DWP в Лондон.

Разкритието предизвика спекулации за възможността ведомството да управлява акаунти, които подкрепят ИД, или които са били създадени от разузнавателните служби за откриване на потенциални джихадисти.

Оказа се, че IP адресите, са част от поредица от сделки между Великобритания и Саудитска Арабия. "Научихме, че британското правителство е продало голям брой IP адреси на две саудитски компании", казва Mirror.

След продажбата, извършена през октомври тази година, адресите са били използвани от членове или симпатизанти на ИД за своите екстремистки съобщения.

Станете почитател на Класа