Асандж: Google е "тайното оръжие" на Хилъри Клинтън

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж, заяви, че Google и по-специално Ерик Шмид, са тайното оръжие на Хилъри Клинтън.

В интервю за портала "De Morgen", Джулиан Асанж каза, че е сигурен, че Ерик Шмид - президент на корпорацията Google, осигурява подкрепа за Демократичния кандидат за президент на Съединените щати, бившият държавен секретар Хилъри Клинтън. Въпреки че Шмид заяви, че няма да работят за администрацията на Клинтън, той подкрепи нейната президентска кампания. "Ерик Шмид е много близо до Барак Обама и Хилъри Клинтън и е част от тайно общество, което осигурява финансова подкрепа и консултативен статут за президентската кампания на Клинтън. Шмид е нейното тайно оръжие и малко хора знаят това", каза той Асандж.

В допълнение, активистът подчертава силата на интернет гигантите Google и Facebook, каито "определят манталитета на милиарди хора и определят правилата за това, какво е позволено и какъв вид информация може да получат масите. Google и Facebook също предоставят информация на Националната агенция за сигурност на Съединените щати ", добави той.

Станете почитател на Класа