Откриха тайната на успеха

Британски учени обявиха, че са открили тайната на успеха. Според тях, участниците в изследването, които следят техния напредък по пътя на успеха, постигнат целите си по-често.

Ново проучване, водена от психолога Бенджамин Харкин от Университета в Шефилд, Великобритания, показва, че за да увеличат шансовете за постигане на поставените цели, хората трябва да контролират целия процес на постигане на напредък. В допълнение, е още по-добре, ако резултатите се оповестяват публично или най-малкото се записват.

Харкин, който провежда изследванията с колеги, е направил анализ на 138 проучвания, включващи повече от 19,000 души. Били взети под внимание следните фактори: здравето на участниците, пушене, промените в режима на хранване, промяна в теглото и кръвното налягане.

"Нашите резултати са важни за тези, които се интересуват от промяна на тяхното поведение и постигането на техните цели, както и за тези, които искат да си помогнат, например, чрез програми за отслабване, или спортни тренировки" цитира Харкин сайтът "The State Daily". "Насърчаването на хората да контролират своя напредък може да им помогне да постигнат целите си, но някои методи на контрол са по-добри от други. По-специално, ние препоръчваме да се записва, или публикува всичко, което се прави по пътя на прогреса" ,

Станете почитател на Класа