Най-страшните поличби за "Кървавата Суперлуна"

Тази нощ жителите на Земята ще имат възможността да станат свидетели на рядко астрономическо явление – пълно затъмнение на Суперлуната, което е наричано още и „Кървавата Суперлуна”. Пълното затъмнение на Суперлуната е свързано и с доста интересни факти и суеверия. За някои това събитие е предвестник на апокалипсиса, други пък се отнасят към него само като с природен феномен. При всички случаи това явление е толкова рядко, че си заслужава всеки да го види със собствените си очи.

Пълното затъмнение на Суперлуната ще започне в 3 часа и 11 минути и ще стане изцяло червена около 5 часа сутринта, когато земната сянка изцяло ще покрие Луната. Първите ефекти могат да се видят от зрителите на Земята малко по-рано, към 4 часа и 7 минути.Ще могат да го видят жителите на Европа, Северна и Южна Америка, както и някои райони на Азия.

Те със страх гледали небето по време на лунно затъмнение, считали, че по този начин боговете показват гнева си и за да променят това те извършвали различни ритуали, включително и жертвоприношения. А отговорни за възвръщането на „нормалната” луна са били считани жреците, пише Abc.



Астрологите утвърждавали, че затъмнението на Луната е неблагоприятно явление, което влияе негативно на човешките емоции по време на което се извършват множество престъпления. Освен това се променя поведението на животните и птиците, още повече, че обичайната светлина се променя в кървавочервена, отбелязва Los Efectos.

Тексасткият проповедник Джон Хейджи уверява в своята книга „Четири кървави луни”, че краят на света ще бъде отбелязан с появата в небето на червената Луна. Американецът се позовава на думите на апостол Петър, който казва: „ Слънцето ще почернее и луната ще стане кървава преди идването на Господ”, информира CBN News.



НАСА: Няма да има край на света

В последните дни се появиха слухове за това, че с появяването на „Кървавата Суперлуна” на Земята ще падне метеор, който ще даде началото на Апокалипсиса. Но специалистите от НАСА разясниха, че никакви научни данни не показват такова стълкновение на Земята с какъвто и да е космически обект. Шансът за такова произшествие според тях е 0,01%.

Маите вярвали, че „Кървавата Луна” е проявление на гнева на боговете.

Хората се изменят

Апокалипсисът ще започне с „Кървава Суперлуна”.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

Станете почитател на Класа