×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Сердика Център създава първия Second Chance Shop в България

Всеки от нас пази в гардероба си дрехи, излезли от мода или такива, които вярва, че ще облече някой ден, който така и не идва. От друга страна винтидж културата и алтернативните модни решения стават все по-популярни, предлагайки ни различни варианти, чрез които да изразим себе си. За тези, които обичат дрехите на принципа „нещо старо, нещо ново" или просто искат да се включат в нова кауза, се задава Second Chance Shop на Сердика Център: идеята на магазина, както се подразбира от името му, е да даде втори шанс на старите дрехи да намерят място в ежедневието чрез свежи дизайнерски решения.
Основна цел на Second Chance Shop е да подпомогне развитието на младите модни дизайнери в България, предлагайки в същото време нова визия на стария гардероб. В предизвикателството са включени студентите по моден дизайн на Национална Художествена Академия, които ще „съживят" моделите с помощта на малки, но ефектни корекции. Допълнителна стойност към изживяването на студентите и готовите продукти ще придаде и присъствието на утвърдени български дизайнери, които ще застанат зад каузата в ролята на ментори, споделяйки собствените си умения и модни марки.
Магазинът на Сердика Център отваря врати и желаещите ще могат да оставят дрехи за промяна или просто да дарят нещо свое, което, срещу символична сума, да намери нов притежател. Една от задачите, които създателите на Second Chance Shop си поставят, е събиране на средства за техническата база по моден дизайн в НХА, както и подпомагане на дейността на I Can Too. Едва ли скоро е имало по-добра възможност да възкресим онова любимо сако или роклята, която искаме да облечем за поредно лято и едновременно с това да станем част от свежа идея и смислена кауза.

Second Chance Shop открива врати е Сердика Център от юни

Станете почитател на Класа